Over mij

Samira (oprichter Kenzul Atlas)

Als kind bracht ik veel magische vakanties door in Zuid-Marokko, in het dorp Taliouine van mijn vader. Ibrahim was een trotse ambassadeur van zijn Berberse roots. Hij was een deskundige man die vol passie kon praten over de geschiedenis, tradities en lokale producten die uniek zijn voor de Berberse cultuur. Mijn vader leerde me alles over de wonderen van de arganboom en het vloeibare goud dat het produceert.

De arganboom is speciaal omdat het alleen in de zuidelijke regio van Marokko kan worden geteeld, die een uniek ecosysteem heeft. Zo kwam ik op het idee om hier meer mee te gaan doen. Het bedrijf werd opgericht in 2014 - Mijn vader bedacht de naam Kenzul Atlas, wat in het Arabisch schatten uit de Atlas betekent.

Shoppen

Sinds de lancering van Kenzul Atlas in 2014 is er veel veranderd. De eerste batch arganolie werd geproduceerd in Taliouine, met behulp van de traditionele methode om arganolie uit de argannoot te extraheren. Sindsdien is het bedrijf gegroeid en de vraag toegenomen.

Kenzul Atlas arganolie wordt nu wereldwijd verkocht en in grotere hoeveelheden geproduceerd in Agadir - het blijft ethisch afkomstig uit de Souss-vallei en is gecertificeerd biologisch. Authenticiteit staat centraal in de ethiek van Kenzul Atlas - ons logo belichaamt de rijke cultuur van de Berbergemeenschap, evenals de kostbare inhoud van de arganflesjes.

Het logo van Kenzul Atlats bevat het yaz-teken (ⵣ), dat het symbool is van het Berbervolk.

Teruggeven

Ik ben gepassioneerd over Marokko, zijn mensen, het prachtige land en het dicht bij mijn roots blijven. Helaas overleed mijn vader in 2017. We waren zeer hecht, en zijn overlijden had een diepe impact op mij.

Teruggeven staat centraal in het bedrijf. Wanneer klanten Kenzul Atlas arganolie kopen, ondersteunen zij rechtstreeks de Hannan-school die onderwijs en hoop biedt aan kansarme Marokkaanse Berberkinderen in het dorp El Borj.

Shoppen