Get beautiful hair with onions and Argan oil! - Kenzul Atlas

Krijg mooi haar met uien en Arganolie!

 

Schoonheid zit in het oog van de toeschouwer, zegt men. Dat is misschien waar, maar sommige elementen van schoonheid zijn universeel: een stralende, heldere huid, sterke, witte tanden en dik, glanzend haar, bijvoorbeeld, worden overal ter wereld als aantrekkelijk beschouwd. Dus toen ik las over het gebruik van ui als natuurlijke haarconditioner besloot ik het eens te proberen.


Allereerst de achtergrond.

Er zijn tientallen redenen waarom haar er niet geweldig uitziet:

  • Stress - vrouwen leiden een druk leven en stress is een belangrijke oorzaak van minder dan perfect haar, huid en nagels.
  • Stedelijk leven - vervuilende stoffen, hitte en kou, airconditioning ... ze worden allemaal agressief voor ons haar.
  • Dieet - hoeveel goede voornemens we ook maken, er zijn altijd momenten dat we niet aan onze vijf maaltijden per dag komen of misschien slaan we helemaal geen maaltijden over en eten dan de verkeerde dingen.
  • Ziekte - het hoeft niet groot te zijn; een verkoudheid of buikpijn kan maanden later in je haar te zien zijn als een duidelijke 'lijn' waar de conditie door ziekte is weggevallen. Trichologen gebruiken haarmonsters om de gezondheid te beoordelen omdat haar niet kan liegen!
  • Harde haarbehandelingen - relaxen, bleken, permanenten, steiltangen enz. - we weten dat ze op lange termijn slecht zijn voor ons haar, maar op korte termijn zien ze er zo goed uit, nietwaar?


Dus, uien.

Ik bladerde door de enorme hoeveelheid literatuur online en vond hier een selectie van zelfgemaakte haarverzorgingsrecepten die relevant leken. Sommige mensen raden aan om de ui te raspen, niet om een keukenmachine te gebruiken, maar ik heb de mijne in de machine gemalen. Uien raspen leek me een recept voor veel tranen!


Mijn 3-stappen recept voor een gezonde haarbehandeling

Ik verdunde de pasta van één ui met twee delen water en voegde er een eetlepel Arganolie aan toe, omdat in verschillende recepten kokosolie wordt aanbevolen en Arganolie bekend staat om zijn werking als natuurlijke haarconditioner.

Marokkaanse vrouwen brengen het op hun haar aan vóór een hammam (stoombad), zodat het echt kan intrekken en het haar zijdezachter wordt.


Vervolgens bracht ik het enigszins stinkende mengsel aan op mijn haar en wikkelde het in plastic folie met een handdoek eroverheen om het verwarmingseffect van de hammam na te bootsen.


Na dertig minuten spoelde ik mijn haar met koel water en daarna met een spoeling van 50% water, 50% appelciderazijn, die zowel de haarschubben verbetert als de uiengeur volledig verwijdert.


De meeste recepten zeggen dat twee maanden gebruik het minimum is om sterke haargroei te bevorderen, of zelfs hergroei waar het haar dunner wordt, maar na slechts één toepassing kon ik meteen zien dat mijn haar meer glansde, soepel en zacht was.

Ik ga een paar keer per week doorgaan met de haarschoonheidsbehandeling omdat het echt goedkoop, zeer effectief en volledig natuurlijk is. Maar vooral omdat ik dol ben op de zijdeachtige glans die mijn haar heeft ontwikkeld door één enkel Arganolie/ionenmasker!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.